Cotlet de porc umplut cu prune uscate

Cotlet de porc umplut cu prune uscate

O mâncare excelentă pe masa de revelion!


Ingrediente

800 gr cotlet de porc, 200 gr prune uscate, 200 ml vin roșu, 1 linguriță de scorțișoară, 6 buc cuișoare, 1 ceapă roșie medie, 7 căței de usturoi, 0.5 linguriță de rozmarin (uscat), piper după gust(măcinat), sare după gust, 100 ml ulei de floarea soarelui


Mod de preparare

Dezosăm cotletul, îl limpezim, apoi îl găurim în partea de mijloc cu un cuțit cu lama lungă și îl sărăm.

Fierbem vinul împreună cu cuișoarele și scorțișoara, iar prunele uscate le înmuiem timp de 1 oră în acesta. Curățăm ceapa și usturoiul, ceapa o tăiem în patru. Strecurăm prunele, apoi umplem carnea cu acestea. Prindem capătul cărnii cu o scobitoare și o legăm ca pe o șuncă, cu sfoară.

Încingem uleiul într-o tigaie și prăjim carnea pe toate părțile. Apoi o scoatem într-un vas termorezistent, o stropim cu grăsimea din tigaie, așezăm ceapa și usturoiul lângă, piperăm și condimentăm cu rozmarinul.

Turnăm puțină apă și o acoperim cu folie de aluminiu. O lăsăm în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, cca. 1 oră. Dacă s-a întrepătruns, îndepărtăm folia și o lăsăm în sucul propriu, cu care o stropim, cam 20- 25 de minute până se rumenește.


Recomandare de vin: Cuvée Selection 2011 / sec