Ce carne să aleg?

Prezentăm cititorilor noştri posibilităţile de utilizare a cărnii de porc. 

 

Pulpa: pulpa de porc o putem folosi la pregătirea tocăniţei, dar se pretează foarte bine şi la prepararea şniţelului. Se poate şi măcina, astfel este potrivită pentru gătirea nenumăratelor preparate gustoase din carne.

Spata: această parte este ideală pentru tocăniţă şi gulaş.



Antricotul şi cotletul fără os: cotletul este cea mai nobilă parte a porcului, din ea se pregătesc cele mai gustoase şniţele. Putem pregătii o friptură braşoveană excepţională, dar şi ca felie gătită natur este foarte gustoasă. Merită să gustaţi şi cotletul umplut cu carne de cârnaţi, este o mâncare de neuitat! Osul antricotului este ingredientul principal al supei de oase.



Ceafa: această parte este cea mai potrivită pentru friptura ţigănească: gătită în aer liber la grătar este de neegalat. Este potrivită şi pentru gulaş, frigărui şi carne tocată. Din osul cefei, de asemenea, se poate găti o supă gustoasă. 



Coaste: fără îndoială, tăiate în bucăţi, ca friptură cu usturoi sunt inegalabile. 



Fleică: majoritatea cumpără această parte, pentru carne tocată.



Cap, rasol, coadă şi ciolanul din faţă: Aceste părţi ale porcului se regăsesc de cele mai multe ori în răcituri, ele fiind ingredientele tradiţionale pentru acestea.