Friptura lui Laci de Turda

Friptura lui Laci de Turda

Gătiți o mâncare regească!

Conform unor surse nu foarte sigure, numele fripturii Laci provine de la regele maghiar Dobzse László. Ei, dacă e adevărat, un lucru e sigur, nu a putut să o consume decât cu varză călită, deoarece cartofii nu ajunseseră în Ungaria pe vremea aceea. Ceea ce e sigur, nimeni nu va rămâne dezamăgit dacă o gătește. E o mâncare regească, e sigur!

 

Durata de preparare: cca. 20 minute

Porție: 5 persoane

 
 

Ingrediente:

5 felii de cotlet de porc cu piele
100 gr untură
sare, piper după gust
făină, boia
cartofi prăjiți (80-100 gr de persoană)
murături de casă: gogonele, ardei umpluți cu varză, ardei picanți în oțet, etc.

 
 

Mod de preparare:

Feliile de cotlet se bat puțin, partea cu slănină și piele o crestăm. Sărăm feliile de carne, le piperăm, apoi le dăm pe ambele părți prin făină. Le prăjim în multă untură sau ulei.

La servire le presărăm cu boia.

Se servesc cu cartofi prăjiți și murături.