Mușchi de vită Wellington

Mușchi de vită Wellington

Este o reteta deosebita a carei origine este pana astazi disputata de englezi si francezi.


Ingrediente:
 
1kg vrăbioară curățată, 
500 gr aluat de foietaj, 
60 gr untură, 
40 gr unt, 
250 gr ciuperci, 
jumătate de pachet de 
pătrunjel, 
20 gr ceapă, 
150 gr pesmet, 
1 ou, 
piper măcinat, sare 

 
Mod de preparare:
 
Se curăță mușchiul de pieliță cu un cuțit ascuțit, se sărează, piperează. Încălzim grăsimea într-o tigaie, punem carnea în aceasta și o prăjim în cuptor timp de 10 minute (pe toate părțile). O scoatem pe un platou și o punem la rece. Curățăm ciupercile și le mărunțim. Călim ceapa tocată mărunt  în unt până devine aurie, adăugăm pătrunjelul mărunțit și ciupercile, sărăm,piperăm și le mai lăsăm pe foc 3-4 minute. Amestecăm cu oul bătut și cu pesmetul, lăsăm să se întărească și îl punem la rece. 
 
Întindem aluatul de foietaj până la 3 mm grosime.Așezăm amestecul cu ciuperci deasupra cărnii răcite, o răsturnăm cu partea cu umplutură peste aluat, o învelim cu acesta pe o parte,  ungem cu ou, apoi învelim cu cealaltă parte a aluatului și la sfârșit învelim și capetele. Carnea astfel acoperită o punem într-o tavă joasă în așa fel ca partea cu umplutura să ajungă deasupra.

Bucățile de aluat rămase le tăiem în fâșii cu care vom orna. Ungem aluatul cu ou bătut și punem tava în cuptorul bine încins, timp de 20-25 de minute, după care o lăsăm să se odihnească  la temperatură normală 20 de minute. La servire, feliem cu un cuțit ascuțit, așezăm feliile pe rând pe un platou, turnăm lângă puțin sos madera, iar din acesta servim și în ceșcuțe.
 
Adăugăm pătrunjelul mărunțit și ciupercile, sărăm, piperăm și le mai lăsăm pe foc 3-4 minute. Amestecăm cu oul bătut și cu pesmetul, lăsăm să se întărească și îl punem la rece. 
 
Întindem aluatul de foietaj, așezăm amestecul cu ciuperci deasupra cărnii răcite, o răsturnăm cu partea cu umplutură peste aluat, o învelim cu acesta pe o parte,  ungem cu ou, apoi învelim cu cealaltă parte a aluatului și la sfârșit învelim și capetele. Carnea astfel acoperită o punem într-o tavă joasă în așa fel ca partea cu umplutura să ajungă deasupra. Ungem aluatul cu ou bătut și punem tava în cuptorul bine încins, timp de 25-30 de minute, după care o lăsăm să se odihnească minim 10 minute. 
 
Garnitură:
 
Îl servim cu salată sau legume fierte.


Recomandare de vin: Nachbil Tri Rosu 2012 / sec