Papricaş de cartofi cu găluşte

Papricaş de cartofi cu găluşte

Uşor de gătit, experienţă culinară fără pereche dată de minunea cu găluşte.

Ingrediente:



1 kg de cartofi, după preferinţe cârnat afumat sau 5-8 buc. de crenvurşti, 2 cepe, puţin ulei, sare, piper, boia, busuioc, eventual caşcaval; pentru găluşte avem nevoie de 3 ouă, sare, făină.




Mod de preparare:



Ceapa mărunţită o călim în ulei, presărăm puţină boia, apoi adăugăm cartofii curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi cuburi. Între timp presărăm puţină bază pentru mâncăruri şi la nevoie puţină sare, apoi punem apă şi lăsăm să fiarbă.

Pasul următor este să prăjim cârnatul sau crenvurştii în puţin ulei, dacă sunt gata, îi scoatem pe o farfurie.

Al treilea pas, pregătirea găluştelor, fierberea lor, strecuratul şi spălarea lor cu apă rece. Dacă cartofii sau fiert şi sau îngroşat , adăugăm cârnatul sau crenvurştii. Ultimul pas este presărarea piperului, după care o mai lăsăm puţin pentru ca gusturile să se întrepătrundă. La servire presărăm mâncarea cu puţin busuioc sau cu caşcaval ras.

Vă dorim poftă bună!