Supă de linte cu zarzavat și carne afumată

Supă de linte cu zarzavat și carne afumată

O supă deliciosă și sănătoasă, care aduce noroc și bani în anul nou!



Ingrediente

250 gr linte, 2 morcovi, 2 rădăcini de pătrunjel, 1 ceapă, 4-5 căței de usturoi, frunze de dafin, piper negru măcinat, bază pentru mâncăruri, 400 gr spată de porc, 200 gr șuncă de casă afumată, 1 felie de slănină afumată, frunze de țelină, pătrunjel verde, măghiran, boia, ardei verde, smântână și făină pentru îngroșat, sare

 

Mod de preparare

Punem la fiert lintea cu carnea tăiată cuburi, slănina, ceapa tocată, usturoiul, frunzele de dafin. Între timp curățăm și tăiem mărunt zarzavaturile și le adăugăm și pe acestea împreună cu frunzele de țelină, baza pentru mâncare și ardeiul. 

Când lintea și carnea s-au fiert, adăugăm măghiranul, piperul măcinat, boiaua și pătrunjelul verde tocat mărunt. La sfârșit îngroșăm cu amestecul de smântână și făină, adăugând și găluște mărunte. Sărăm după gust.


Recomandare de vin: Nachbil Chardonnay Barrique 2011 / sec